مَنْ اَطْعَمَ مُسْلِما جائِعا اَطْعَمَهُ اللّهُ مِنْ ثِمارِ الْجَنَّةِ؛
بلدرچین پرندهای پرجنب و جوش از خانواده ماکیان و زیرخانواده کبکسانان بوده که دارای گوشت بسیار لذیذ، خوشطعم و مقوی است. دلیل طعم مطبوع گوشت این پرنده وحشی، جستوخیز فراوان و پروازهای متناوبی است که در طول حیات خود انجام میدهد.
این فعالیتها منجر به افزایش میزان مادهای به نام گلیکوژن در ماهیچههای این پرنده شده و منجر به بهبود کیفیت گوشت آن میشود. به طور کلی هر چقدر که ماهیچهها در طول حیات پرنده یا حیوان فعالتر باشند بر میزان گلیکوژن آنها افزوده شده و گوشت آنها لذیذتر میشود. به عنوان مثال ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات، گوشت حیوانات وحشی (نظیر: آهو، گوزن، کل) و سینه پرندگان وحشی (مانند: قرقاول، کبک، دراج و بلدرچین) همگی از جمله قسمتهایی از بدن حیوان یا پرنده میباشد که دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ است. اما در مقایسه گوشت سینه پرندگانی چون مرغ، خروس، اردک و غاز به دلیل عدم امکان پرواز دارای بافتی خشک و طعمی نه چندان لذیذ است. از سوی دیگر بافتهای مفصلی بلدرچین به دلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پخته یا بریان شدن به هیچوجه متلاشی نمیشود و گوشت آن پس از طبخ ترکیب خود را حفظ میکند. همچنین میزان چربی گوشت این پرنده بسیار کم و میزان پروتئین موجود در آن نسبت به پروتئین گوشت پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 5 تا 10 درصد بیشتر است. لذا بیشتر انواع اسیدهای آمینه کمیاب در گوشت این پرنده یافت میشود، همچنین گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامینهای 1 B 2 ،B ، و 6 B است. لذا وجود این عناصر معدنی و ویتامینها در گوشت بلدرچین موجب شده که برای امراضی چون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتیهای روانی، عقبافتادگی جسمی و همچنین بیخوابی داروی معجزهآسایی محسوب شود. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کارافتاده که احتیاج مبرمی به بازیابی سلامت و شادابی روحی و جسمی دارند مصرف گوشت بلدرچین را تجویز میکنند.
تخم این پرنده بیضی شکل بوده و وزن آن 15 8 گرم و رنگ آن معمولا سفید با خالهای سیاه یا قهوهای تا آبی و زرد نخودی است. اگرچه تخم بلدرچین یکپنجم تخممرغ معمولی وزن دارد ولی در مقایسه با آن از فسفر، آهن، ویتامین1 B و2 B زیادتری برخوردار بوده و منبع خوبی از ویتامینها به جز ویتامینC است. از اینرو آن را بمب ویتامین نامیدهاند. کیفیت تخم بلدرچین بالا و میزان کلسترول آن از تخممرغ معمولی کمتر است. ترکیبات مغذی این تخم میتواند باعث دفع مواد رادیو اکتیو، فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه و مواد زاید از بدن شود. مصرف مرتب تخم بلدرچین در بزرگسالان باعث تنظیم دستگاه عصبی، قلب و گوارش شده و سیکل خواب را تنظیم میکند، لذا مصرف متعادل گوشت و تخم بلدرچین را به کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و کهنسالان توصیه میکنیم.
مورد خاصی ذکر نشده است.
به عنوان گوشت کبابی یا به عنوان گوشت داخل سوپ
نظرات کاربران