آناناس

عکس

آناناس

توضیحات

آناناس میوه نواحی گرمسیری محسوب می‌شود و مزه آن چیزی بین شیرین و ترش است. آناناس جسمی بیضی شکل است که در اطراف آن گلهایی جمع شده اند که این گلها هیچ میوه ای نمی‌دهند. آناناس از خانواده بروملیاسه می‌باشد که گیاهانی غالباً علفی و تقریباً درختچه مانند هستند. این خانواده حاوی یک ماده بسیار مهم برای سلامت به عنوان آنزیم بروملین می‌باشند.

پزشکی

خاصیت ضد التهاب و تاثیر بر روی هضم غذا

بروملین مخلوطی از موادی است که از شاخه و میوه آناناس گرفته شده است. در میان هزاران مواد شناخته شده‌ای که در بروملین وجود دارد می‌توان به بهترین آنها که پروتئین سستئین است اشاره نمود که آنزیمی پروتئینی است و به  هضم غذا کمک می‌کند. التهابات فراوان،‌انعقاد خون و رشد بعضی از تومورها ممکن است بوسیله آنزیم بروملین موجود در آناناس کاهش یابد.

حفاظت از سیستم ایمنی

ویتامین C، موجود در بدن آنتی اکسیدانی قابل حل در آب است که از قسمتهای بدن که حاوی آب هستند در مقابل رادیکالهای آزاد که سلولهای طبیعی را از بین می‌برند محافظت می‌کند. دیده شده است که رادیکالهای آزاد با افزایش پلاکتهای خون باعث گرفتگی شریان و بیماریهای قلبی در افراد مبتلاء به دیابت می‌گردد و همچنین باعث گرفتگی راههای هوایی می‌شود که این گرفتگی منجر به آسم می‌گردد و با تخریب سلولهای روده باعث ابتلاء به سرطان روده میشود و در ایجاد درد مفاصل در بیماریهای آرتروز و آرتروز استخوان مشارکت می‌نماید. این موارد نشان می‌دهد که چرا رژیمهایی که دارای ویتامین  C هستند باعث کاهش این بیماریها و مانع از مبتلاء شدن به آنها می‌گردند. بعلاوه ویتامین C، برای عملکردهای سیستم ایمنی بدن بسیار حیاتی است و باعث مقابله در برابر عفونتهای گوش، سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.

منگنز و تیامین برای ایجاد انرژی و مقابله در برابر آنتی‌اکسیدانها

آناناس یک منبع عالی برای ماده معدنی منگنز می‌باشد، که ماده ای بسیار عالی برای تواید انرژی و مقابله در برابر آنتی اکسیدانها می‌باشد. تنها یک فنجان آناناس حدود 128.0٪ از منگنز بدن را تامین می‌نماید. همچنین آناناس به غیر از اینکه منبع خوبی برای منگنز است، حاوی تیامین نیز می‌باشد که از ویتامینهایB  می‌باشد و باعث ایجاد انرژی می‌گردد.

محافظت در مقابل از دست دادن بینایی

مطمئناً وقتی که بچه بوده‌اید از مادر خود شنیده‌اید که هویج چشمان شما را قوی می‌سازد اما بعنوان یک فرد میان‌سال بیشتر به بینایی خود نیاز دارید.

در مطالعه‌ای که انجام شده دانشمندان گفته‌اند که خوردن 3 عدد میوه یا بیشتر در روز، ‌باعث پیشگیری از کاهش بینایی در افراد بزرگسال که بیشتر به علت تحلیل تدریجی ماکولا (قسمتی از شبکیه) (ARMD)که اولین دلیل برای از دست دادن بینایی در میانسالان است میگردد.
در این مطالعه که بر روی 110000 زن و مرد انجام گردید، محققان تاثیر مصرف میوه، سبزیجات، ویتامینهای ,A  C , E و کاروتنوئید را بر روی پیشرفت بیماری کم سویی چشم (ARMD) بررسی نمودند. در این مطالعه،‌دانشمندان مشاهده نمودند که جذب سبزیجات، ویتامینها و کاروتینوئید به این بیماری کمک نمی‌کند، اما جذب میوه‌ها اثر محافظتی در برابر ابتلاء به این بیماری دارد. شاید خوردن سه عدد میوه در روز زیاد به نظر برسد اما با مصرف آناناس در سالادها و  یا به همراه دیگر سبزیجات این نیاز را می توان براحتی برطرف نمود.

مضرات

به سبب داشتن قند زیاد خوردن آنبه بیماران مبتلا به قند سفارش نمی شود.

نحوه استفاده

برای تهیه آناناس باید به دنبال آناناسهایی باشید که وزن آنها نسبت به اندازه شان بیشتر باشد. اگرچه آناناسهای بزرگ، گوشت بیشتری دارند ولی معمولاً هیچ تفاوتی بین آناناس بزرگ و کوچک وجود ندارد. آناناس باید بدون لکه، ضربه و سیاه شدگی باشد. رسیده شدن آناناس بعد از چیده شدن متوقف می‌گردد بنابراین سعی کنید آناناسهایی را انتخاب نمایید که از انتهای شاخه آنها بوی مطبوع و شیرینی متساعد شود. از خرید آناناسهایی که بوی ماندگی و ترش می‌دهند خودداری نمایید.

آناناس را می‌توان قبل از مصرف 1 تا 2 روز در دمای خانه نگهداری نمود. اگر چه این روند به شیرین تر شدن میوه کمکی نمی‌کند، اما می‌تواند در آبدارتر شدن آن کمک نماید. اگر بعد از گذشت 2 روز هنوز آناناس را مصرف ننموده‌اید باید آن را در نایلون گذاشته و در یخچال برای حداکثر 3 تا 5 روز نگهداری نمایید.

 تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ ـ مهرنوش نصوری

  • بازدید 7293
  • مجموعه میوه
  • تاریخ ایجاد 18/اکتبر/2013

نظرات کاربران

خوراکی های برتر

چغاله بادام

چغاله بادام

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خا...
توت سیاه

توت سیاه

شاه توت درختی است که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. پوستت...
زرد آلو

زرد آلو

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) یک گونه از خانواده گ...
ریواس

ریواس

ریواس گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسی...
توت فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی میوه‌ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل ب...

غذاهای پرطرفدار

قورمه سبزی

قورمه سبزی

قرمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است که واقعا طرفدا...

رستوران های برتر

دارچین

دارچین

جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواده ، مهمان خارجی ی...
گردباد

گردباد

پاتوق همیشگی من در تهران ، هر بار که تهران می رم حتما باید ی...
جوگریل فود(شهرک غرب)

جوگریل فود(شهرک غرب)

موقعیت مناسب برای شام یا ناهار با خانواده ، جای دنج ومناسب ق...
شاندرمن

شاندرمن

جلسه رسمی یا کاری ، جشن یا مهمانی کوچک ، شام یا ناهار با خا...
رستوران پیپل

رستوران پیپل

موقعیت مناسب برای جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواد...