دیماج (Doymaj)

توضیحات

دیماج نوعی عصرانه سنتی قزوینی است . این خوراک که مخصوص فصول گرم است از مخلوط نمودن تکه های نان ، پنیر ، خیار ، گردو ، پیاز داغ و... درست می شود .
با توجه به موادی که در این خوراک به کار رفته می توان گفت غذای بسیار سالمی است و می تواند جای ساندویج هایی که از بیرون تهیه می شود را بگیرد .
قزوینی ها دیماج را بیشتر برای سفره های افطار ماه رمضان ، روز سیزده بدر ، پنجاه بدر و بعضی از میهمانی ها آماده می کنند .
دیماج را در تابستان همراه با هندوانه و سرکه شیره ؛ و در زمستان همراه با ترشی می توان میل کرد .

مواد لازم

نان لواش خرد شده : 500 گرم
سبزی خوردن : 250 گرم
پنیر کهنه (محلی) : یک دوم پیمانه
پیاز بزرگ : 2 عدد
سیر : 3 تا 4 حبه
گردو : 1 لیوان
خیار : 2 عدد
کره : 100 گرم
پودرگلپر : 1 قاشق غذاخوری
سماق : 1 قاشق مرباخوری
فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

1 - ابتدا نان ها را در سینی یا روی پارچه پهن میکنیم تا خشک شوند . سپس آن ها را خرد می کنیم . (نباید خیلی خرد یا ریز شوند)
2 - با مقدار کمی آب (یا دوغ) ولرم و خیار رنده شده نان ها را نم دار می کنیم و بعد با دست خوب مخلوط می کنیم . (نباید آب یک دفعه اضافه شود ، چون ممکن است نان ها خمیر شود)
3 - روی نان ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا نم دار بمانند .
4 - سپس مواد (سبزی ، گردو ، پنیر و...) را خرد می کنیم ، و پیاز را نگینی کرده و سرخ می کنیم .
5 - حال سبزی خرد شده ، پیاز سرخ کرده ، سیر خرد (یا رنده) شده ، پنیر ، گردوی خرد شده ، گلپر ، سماق ، و فلفل را به نان ها و خیار رنده شده اضافه می کنیم .
6 - و در آخر کره ذوب کرده و زردچوبه (که کمی تفت داده شده) را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم ؛ و دوباره مواد را با پارچه می پوشانیم . (معمولاً باید یک ساعت بماند تا مواد خوب به خورد هم بروند و مزه دار شوند)

روش های دیگر :

در قدیم دیماج را داخل کاسه می ریختند و خوب با پشت قاشق فشار می دادند تا به صورت فشرده در آید و بعد در ظرف مورد نظر برمی گردانند و تزیین می کردند . و یا مقداری برمی داشتند و در دست به شکل بیضی درمی آوردند و مورد استفاده قرار می دادند .

نکته :

1 - می توان مقدار سبزی و سیر را بسته به ذائقه کم یا زیاد کرد .
2 - اگر پنیر کهنه در دسترس نبود می توان از پنیر لیقوان (رنده شده) هم استفاده کرد .
3 - بعضی ها در دیماج از پیاز خرد شده هم استفاده می کنند .
4 - به جای کره می توان از روغن حیوانی هم استفاده کرد .
  • بازدید: 15000
  • نگارنده: علی رمضانی
  • دسته بندی: غذاهای محلی
  • تاریخ: 15/آوریل/2013
  • منبع:

نظرات کاربران

خوراکی های برتر

چغاله بادام

چغاله بادام

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خا...
توت سیاه

توت سیاه

شاه توت درختی است که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. پوستت...
زرد آلو

زرد آلو

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) یک گونه از خانواده گ...
ریواس

ریواس

ریواس گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسی...
توت فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی میوه‌ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل ب...

غذاهای پرطرفدار

قورمه سبزی

قورمه سبزی

قرمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است که واقعا طرفدا...
کباب کنجه لاری

کباب کنجه لاری

کباب کنجه لاری یکی از غذاهای لذیذ و معروف ایرانی ...

رستوران های برتر

دارچین

دارچین

جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواده ، مهمان خارجی ی...
گردباد

گردباد

پاتوق همیشگی من در تهران ، هر بار که تهران می رم حتما باید ی...
جوگریل فود(شهرک غرب)

جوگریل فود(شهرک غرب)

موقعیت مناسب برای شام یا ناهار با خانواده ، جای دنج ومناسب ق...
شاندرمن

شاندرمن

جلسه رسمی یا کاری ، جشن یا مهمانی کوچک ، شام یا ناهار با خا...
رستوران پیپل

رستوران پیپل

موقعیت مناسب برای جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواد...