کیک اسفنجی برای پایه

توضیحات

درست کردن یک کیک عالی و خوشمزه برای یک مناسبت به یاد موندنی و یا حتی یک بعد از ظهر زیبا میتونه لذت بخش ترین قسمت ماجرا باشه. البته اینو برای اونایی میگم که مثل من عاشق اینطور کارها هستن. خلاصه اینکه کیک پختن از جذاب ترین و لذت بخش ترین قسمت های آشپزیه. کیک ها انواع مختلفی دارن و بافت هر دستور کیک با دستور دیگه متفاوته. بعضی از کیک ها بافتشون لطیف و تره. بعضیا خشکن. بعضیا هم مثل کیکی که امروزو براتون قرار میدم بافتی شبیه اسفنج دارن.
بافت کیک اونجایی مهم میشه که بخوایم کار خاصی باهاش بکنیم. مثلا اگر بخوایم کیکمون رو فرم خاصی برش بدیم و یا مثل کیک تولد با تزیین از وسط برش بدیم و بینش خامه و یا چیزهای دیگه بزنیم و کارایی از این قبیل باهاش انجام بدیم باید بافت کیکمون خشک باشه و قوام داشته باشه. معمولا برای پایه کیک های خامه ای و یا کیک هایی که با فوندانت تزیین میشن راحت ترین و مناسب ترین کیک، کیک اسفنجی هست. البته میتونه از کیک های دیگه هم با بافتهای مناسب استفاده کرد.

کیک اسفنجی هم دستور های مختلفی داره و به طرق مختلف میشه تهیه کرد و مسلماً در بین خودشون بافت های متفاوتی دارن. این کیک که امروز قرار میدم کیکی هست که هم خیلی خیلی ساده تهیه میشه و آسونه و همچنین از نظر من اونقدر مزه خوبی داره که حتی لازم نیست در کنارش از چاشنی مثل خامه استفاده بشه و میتونه با چای یا شیر یک عصرانه خوشمزه است.

مواد لازم

تخم مرغ 4 عدد
آرد 1 و 2/1 فنجان یا 180 گرم
شکر 4/3 فنجان + 4/1 فنجان، مجموعا 150 گرم
شیر 5 قاشق غذاخوری
روغن 5 قاشق غذاخوری
وانیل 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 4/1 قاشق چایخوری

طرز تهیه

قبل از هر چیز فرتون رو روشن کنید تا گرم بشه.

تخم مرغ ها رو نیم ساعتی بیرون از یخچال بذارید تا هم دمای محیط بشن و سرد نباشن. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها رو در آب ولرم بذارید تا کمی از سرماشون کم شه.آرد و بکینگ پودر و نمک رو باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک بشه خیلی عالیه. من معمولا آرد رو روی مایع کیکم مستقیم الک میکنم.

برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتونیم اون بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشن. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها رو از سفیده جدا میکنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشن و با سفیده مخلوط نشن. در ابتدای کار سفیده ها رو بذارید کنار و برید سراغ زرده ها.

زرده ها رو حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کنه. حالا وانیل و 4/3 فنجان شکر رو بهش اضافه کنید و اونقدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشه. بعد هم روغن و شیر رو اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک رو که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید. بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید. مقداری از آرد رو بریزید و با دور آروم همزن بزنید (میتونید در این مرحله همزن رو بذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن رو ادامه بدید) تا کاملا آرد ها به خورد مایع برن. بعد مقداری دیگه از آرد رو اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست بشه و باز این کار رو تکرار کنید تا آرد تموم شه. همونطور که بالا گفتم خیلی بهتر میشه اگه در این مرحله آرد رو مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک میکنه.

حالا میریم سراغ سفیده ها. سفیده ها رو در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن اونقدر بزنین تا کاملا پف کنه و سفید رنگ بشه. بعد یک قاشق از شکر رو هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنین تا رنگش براق بشه.
سفیده رو روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشه) به یک سمت هم میزنیم. حتی اگه انکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتون رو تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرومی به یک سمت مواد رو هم بزنید (این مهمترین قسمت این کیکه).
بعد هم کف قالب 25 سانتی رو چرب کنید و یا اگه خواستید کاغذ روغنی بذارید و مایع رو در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک اینه که حواسمون باشه مایع کیک رو در یک نقطه نریزیم و در تمام سطح قالب پخشش کنیم تا بعد از پخت گنبدی نشه.
بذارید در فر در دمای 170-180 دجه سانتی گراد تا کاملا بپزه. این کیک تقریبا 20-25 دقیقه ای میپزه ولی باز بسته به فرتون ممکنه متفاوت باشه.
دوستای گلم برای تزیین این کیک باید بگم که هیچ مشکلی وجود نداره و بافتش به صورتی هست که بتونه خامه کشی و حتی فوندانت رو تحمل کنه. میتونید از مطالب ساایت کمک بگیرید. مثلا مطلب تزیین کیک و یا باتر کریم هم میتونه پیشنهاد های خوبی باشه.

اینجا هم بهتون یه پیشنهاد سالم و خوب میدم که توصیه میکنم برای یک بار هم که شده امتحان کنید.
  • بازدید: 15170
  • نگارنده: دیما فود
  • دسته بندی: شیرینی
  • تاریخ: 02/فوریه/2015
  • منبع: دونفره

کلید واژه

کیک ، اسفنجی

نظرات کاربران

خوراکی های برتر

چغاله بادام

چغاله بادام

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خا...
توت سیاه

توت سیاه

شاه توت درختی است که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. پوستت...
زرد آلو

زرد آلو

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) یک گونه از خانواده گ...
ریواس

ریواس

ریواس گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسی...
توت فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی میوه‌ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل ب...

غذاهای پرطرفدار

قورمه سبزی

قورمه سبزی

قرمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است که واقعا طرفدا...

رستوران های برتر

دارچین

دارچین

جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواده ، مهمان خارجی ی...
گردباد

گردباد

پاتوق همیشگی من در تهران ، هر بار که تهران می رم حتما باید ی...
جوگریل فود(شهرک غرب)

جوگریل فود(شهرک غرب)

موقعیت مناسب برای شام یا ناهار با خانواده ، جای دنج ومناسب ق...
شاندرمن

شاندرمن

جلسه رسمی یا کاری ، جشن یا مهمانی کوچک ، شام یا ناهار با خا...
رستوران پیپل

رستوران پیپل

موقعیت مناسب برای جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواد...